Wijn technieken

Bekijk hier onze Wijn technieken

Ervaar de echte authentieke smaak van wijn! Leer diverse wijnen herkennen en de smaken waarderen. Bij EL PUERTO Breda verzorgen wij diverse authentieke wijnen waar jij onze wijntechnieken kan ondervinden. Wil jij meer weten over deze technieken klik op de knop hieronder!

Miluva Verdejo

Wijn en spijs advies

Aperitief, rauwe en gestoomde vis (bijvoorbeeld sushi), rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren, mi-cuit bereidingen van vis, rauw en gedroogd vlees, salades met vinaigrette, rauwe groenten en geitenkazen.

Karakteristiek

Strogele wijn met citrus tinten. Hoge aromatische intensiteit, aroma’s van tropisch fruit en anijsachtige kruidigheid. De smaak toont een aanzienlijk volume, maar blijft fris en aangenaam.

Wijnstijl

Wit – Fris, fruitig en sappig

Land

Spanje

Jaar

2016

Nerea Sauvignon Blanc

Wijn en spijs advies

Geschikt als aperitief, voor bij rauwe en gekookte schaal-en schelpdieren en mi-cuit bereidingen van vis. Mooi bij rauwe en gestoomde vis of rauw en gedroogd vlees. Daarnaast te combineren met rauwe groenten en salades met vinaigrette of dressing, en geitenkazen.

Karakteristiek

Lichtgele, crispy Sauvignon Blanc met groene tonen. Aroma’s van peer en groene appeltjes. Interessant frisromige textuur, gebalanceerd, verfrissend en droog. Een allemansvriend!

Wijnstijl

Wit – Fris, fruitig en sappig

Land

Spanje

Jaar

2016

Chardonnay

’Cuvée Privilége’ (oaked)

Wijn en spijs advies

Lekker bij rauwe en gestoomde vette vis met
citrus, gegrilde en gebakken schaal- en
schelpdieren met frisse kruiden, gebakken
zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.

Karakteristiek

Bleekgeel, groenzweem. Aromatische neus met een frisse kruidigheid. De smaak is sappig met rijp exotisch fruit (banaan, ananas) verweven met brioche met een ondertoon van citrus.

Wijnstijl

Wit – Vol, romig en complex

Land

Frankrijk

Jaar

Sonnenstübchen

Wijn en spijs advies

Goede combinatie met frisse desserts met vers fruit, koude bereidingen van orgaanvlees, roodbacterie kazen en (half) harde kazen met compôte. Ook mooi met warme bereidingen van rijp fruit als Tarte Tatin. // Gegrilde vis in roomsaus als Coq au Riesling doet het ook goed.

Karakteristiek

Lichtfruitig, verkwikkende dorstlesser wijn. Ideaal om te serveren op partijen, feesten, terrassen, café en bars.

Wijnstijl

Wit – Fris, zoet

Land

Duitsland

Leeftijd

5-75 jaar

Malbec, Gascon

Wijn en spijs advies

Stoofgerechten met rijpe tonen, wildgerechten
met kruidige tonen en rood fruit, gebraden &
gegrild rood vlees of gevogelte, ribstuk, Dry Aged
beef met romige sauzen en gebruik van rood fruit.
Ook goed met rijke en kruidige gerechten van de
BBQ. Lokale lekkernij: varkenspootjes van ’t spit.

Karakteristiek

Vol en rijp van stijl met goed geïntegreerde
tannines. Aroma van rijp rood en zwart fruit, wat
ook in de smaak duidelijk terugkomt. Zeer
aangenaam glas met een krachtige en lang
aanhoudende afdronk.

Wijnstijl

Rood – Rijp, kruidig en intens

Land

Argentinië

Leeftijd

Tussen de 5 – 45 jaar

Onze wijnen

Bekijk hier al onze wijn technieken

Reserveren