Wijn technieken
Bekijk hier onze Wijn technieken
Ervaar de echte authentieke smaak van wijn! Leer diverse wijnen herkennen en de smaken waarderen. Bij EL PUERTO Breda verzorgen wij diverse authentieke wijnen waar jij onze wijntechnieken kan ondervinden. Wil jij meer weten over deze technieken klik op de knop hieronder!
Miluva Verdejo
Wijn en spijs advies
Aperitief, rauwe en gestoomde vis (bijvoorbeeld sushi), rauwe en gekookte schaal- en schelpdieren, mi-cuit bereidingen van vis, rauw en gedroogd vlees, salades met vinaigrette, rauwe groenten en geitenkazen.
Karakteristiek
Strogele wijn met citrus tinten. Hoge aromatische intensiteit, aroma’s van tropisch fruit en anijsachtige kruidigheid. De smaak toont een aanzienlijk volume, maar blijft fris en aangenaam.
Wijnstijl
Wit – Fris, fruitig en sappig
Land
Spanje
Jaar
2016
Nerea Sauvignon Blanc
Wijn en spijs advies
Geschikt als aperitief, voor bij rauwe en gekookte schaal-en schelpdieren en mi-cuit bereidingen van vis. Mooi bij rauwe en gestoomde vis of rauw en gedroogd vlees. Daarnaast te combineren met rauwe groenten en salades met vinaigrette of dressing, en geitenkazen.
Karakteristiek
Lichtgele, crispy Sauvignon Blanc met groene tonen. Aroma’s van peer en groene appeltjes. Interessant frisromige textuur, gebalanceerd, verfrissend en droog. Een allemansvriend!
Wijnstijl
Wit – Fris, fruitig en sappig
Land
Spanje
Jaar
2016
Chardonnay
’Cuvée Privilége’ (oaked)
Wijn en spijs advies
Lekker bij rauwe en gestoomde vette vis met
citrus, gegrilde en gebakken schaal- en
schelpdieren met frisse kruiden, gebakken
zwezerik in olie en gegrild kalfsvlees en witvlees met frisse accenten. Ook goed met frisse salades met warme bereiding van vis, lichte crèmesoepen met gekookte groenten en witschimmelkazen.
Karakteristiek
Bleekgeel, groenzweem. Aromatische neus met een frisse kruidigheid. De smaak is sappig met rijp exotisch fruit (banaan, ananas) verweven met brioche met een ondertoon van citrus.
Wijnstijl
Wit – Vol, romig en complex
Land
Frankrijk
Jaar
–
Sonnenstübchen
Wijn en spijs advies
Goede combinatie met frisse desserts met vers fruit, koude bereidingen van orgaanvlees, roodbacterie kazen en (half) harde kazen met compôte. Ook mooi met warme bereidingen van rijp fruit als Tarte Tatin. // Gegrilde vis in roomsaus als Coq au Riesling doet het ook goed.
Karakteristiek
Lichtfruitig, verkwikkende dorstlesser wijn. Ideaal om te serveren op partijen, feesten, terrassen, café en bars.
Wijnstijl
Wit – Fris, zoet
Land
Duitsland
Leeftijd
5-75 jaar
Malbec, Gascon
Wijn en spijs advies
Stoofgerechten met rijpe tonen, wildgerechten
met kruidige tonen en rood fruit, gebraden &
gegrild rood vlees of gevogelte, ribstuk, Dry Aged
beef met romige sauzen en gebruik van rood fruit.
Ook goed met rijke en kruidige gerechten van de
BBQ. Lokale lekkernij: varkenspootjes van ’t spit.
Karakteristiek
Vol en rijp van stijl met goed geïntegreerde
tannines. Aroma van rijp rood en zwart fruit, wat
ook in de smaak duidelijk terugkomt. Zeer
aangenaam glas met een krachtige en lang
aanhoudende afdronk.
Wijnstijl
Rood – Rijp, kruidig en intens
Land
Argentinië
Leeftijd
Tussen de 5 – 45 jaar
Onze wijnen